EOS magazine advert
Results 1 to 3 of 3

Thread: EOS 3 AF sensor problem

  1. #1

    Default EOS 3 AF sensor problem

    The EOS 3 has 45 AF sensors of which 7 are cross type (dependent on max aperture lens used). I've noticed that with my EF50 f/1.8 fitted, only the top sensor of the group of 7 is working as a cross type. All the others work fine as vertical sensors i.e. locking onto horizontal lines. Has anyone come across this problem before and is there an easy fix?

    Thanks.

    oPcJa.jpg

  2. #2
    Member* colin C's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Dorset
    Posts
    12,246

    Default Re: EOS 3 AF sensor problem

    No easy fix that I am aware of. A Canon repair centre is the only option for a full repair.

    I had similar problems with my EOS 1DN, but evaluating the cost of repair against the value of the camera, against how much I used a film body resulted in a scrapped body.

    A faithful servant for many years, but it's time had come.
    Colin



  3. #3

    Default Re: EOS 3 AF sensor problem

    Quote Originally Posted by colin C View Post
    No easy fix that I am aware of. A Canon repair centre is the only option for a full repair.

    I had similar problems with my EOS 1DN, but evaluating the cost of repair against the value of the camera, against how much I used a film body resulted in a scrapped body.

    A faithful servant for many years, but it's time had come.
    OK, thanks anyway.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •